Cserkészek

Plébániánkon a 196-os számú Damjanich János Cserkészcsapat működik!

Mi is az a cserkészet?

A cserkészet mindenki számára nyitott, önkéntes ifjúsági nevelő mozgalom, amelynek Magyarországon mintegy tizenötezer, világszerte pedig 30 millió tagja van és ezzel a világ legnagyobb ifjúsági mozgalma. A cserkészet nem az iskola, a család és a vallásos közösség helyett, hanem azokkal együttműködve kíván részt venni az ifjúság nevelésében. A cserkészet életforma!

Mit csinálnak a cserkészek?

A cserkésznevelés gerincét a folyamatos, ösztönző és változatos programok képezik. A heti rendszerességgel tartott összejövetelek, a hétvégi kirándulások, az évközi szolgálatok, a nyári táborozás és az egyéb programok során a cserkészek a cselekedve tanulás módszerével, a gyakorlatban szerzik meg és hasznosítják a megszerezhető ismereteket korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelően. Megtanulnak sok egyéb mellett a természetben élni, azt megóvni, tájékozódni, elsősegélyt nyújtani, népdalainkat énekelni, és őszinte örömmel játszani. A cserkészet egész éves elfoglaltságot jelent. Nagyon szárazan fogalmazva hetente egy őrsgyűlést, egy-két havonta egy egész napos kirándulást és néhány más programot, végül pedig évente egy 8-9 napos nyári tábort.

Cserkészek vezetője: Kiss Márton, elérhetőség: 20/436-9426 

Őrseink:

Szúnyog őrs (KCS vegyes), Süni őrs (KCS lányok), Eper őrs (KCS lányok), Krumpleebogár örs (lányok), Mazsola őrs (lányok) Panda őrs (KCS fiúk), Vörös Skorpió őrs (fiúk), Sólyom őrs (fiúk), Napelemes Sötétségmérő őrs (fiúk), Turul őrs (vezetői őrs)