Énekkarok

Ifi énekkar

“Legyen a dal imádság, legyen tanúságtétel Jézus Krisztusról, legyen vallomás az Egyházban megélt életről.” /Sillye Jenő/
1994. szeptemberében alakult a gitáros ifjúsági énekkar, és azóta rendszeres résztvevője a vasárnapi 9 órai szentmisének.
Az énekkar “munkáját” nem szereplésként fogja fel, hanem szolgálatként Isten dicsőségére és embertársaink szolgálatára. Célja a szentmise szebbé tétele, a liturgia szolgálata, s igyekszik színesebbé tenni, a gyerekek, fiatalok szívéhez közelebb hozni a szentmisék titkát, szépségét.
“Érezzük és tapasztaljuk, hogy a zene közösséget formál és egybetart bennünket, s megtanít az ég felé nézni.”
A miséken kívül részt vesz az énekkar az egyházközösség rendezvényein, ünnepein (karácsonyi pásztorjáték, farsangi fellépések, kórustalálkozók stb.), és bekapcsolódik a szolnoki ökumenikus énekkar és zenekar közösségébe is.
Próba hetente egyszer pénteken 17.00-18.00-ig a plébánia hittantermében illetve vasárnap fél órával a szentmise előtt.
Ötleteket, véleményeket, kérdéseket és énekelni szerető fiatalokat, testvéreket szívesen várunk a szolnoki Belvárosi Plébánia Ifjúsági Énekkarába!

További énekkarok

A plébániának van még további két kórusa is a Veritas Scola és a Szent Anna Senior Kórus.

Ezen kívül több plébániából áll össze, de a Belvárosi Plébánia címén van bejegyezve a Jubiláte Kórus is és itt tartja a próbáit. A kórus webcíme: http://jubilatekorus.vaciegyhazmegye.hu